tiistai 17. joulukuuta 2013

Energian keräämistä koekertausta varten

Tämän vuoden viimeinen Pariisin-matkustaja, äiti, on nyt saatettu turvallisesti lentokentälle. Samoin tänään starttaa oma viimeinen viikkoni täällä - suuntaan kotiin ensi sunnuntaina. Onneksi tammikuun tenttiviikot tarkoittavat myös pehmeää laskua talvikaupunkiin muuttamiseen, koska olen täällä vielä 5.-23.1.

Olen selvästi jäljessä kaiken siistin tapahtuneen raportoinnissa. Koska en edes enää osaisi selostaa, mitä kaikkea teimme siskoni ollessa täällä, listaan huippukohdat:Bastillen lähellä on alue, jolla on paljon vilkkaita baareja ja yöelämää. Meidän oli siskoni kanssa tarkoitus iskeä alueen johonkin jazz-baariin erasmus-kavereideni kanssa hänen ensimmäisenä iltanaan, mutta halusimme ensin haukata jotain. Päädyimme Chez Heangiin (joka on paikan oikea nimi, vaikka ovessa lukee Barbecue de Seoul), mistä tuli illan kohokohta. Ravintolan idea on, että ruoka tarjoillaan marinoituna sekä raakana ja asiakas saa itse grillata sen pöydän keskiosassa olevassa pienessä grillissä. Ruoka, eli annos ja alkuun kaalisalaatti, oli tosi hyvää ja liha laadukasta. 12 euron hintaiseksi kelpo ateria, siis. Mestan osoite on 5, Rue de la Roquette.Printempsin toisen tavaratalon katolla on kattoterassi ja kahvila, jonka nimi on Déli-cieux. Olen käynyt siellä melkein kaikkien kaikkien vieraideni kanssa, mutta en ole vielä kyllästynyt näkymään. Tavaratalo sijaitsee Opéran lähellä, ja sen katolta avautuu näkymä paitsi pohjoiseen Montmartren kukkulalle, myös etelään Pariisin yli. Kun pyyhälsimme siskoni kanssa paikalle, eräs tarjoilija totesi tervehdykseksi, että satuittepa hyvään aikaan. Kuvat varmaan selittävät, mitä hän tarkoitti.
3. Rue de la Verrerien kilokaupat

Ihan Pariisin ytimessä, Rue de la Verreriellä, on paljon hauskoja second hand -putiikkeja. Niiden idea on, että vaatteet on hinnoiteltu kilohinnalla. Valikoima on huomattavan laaja, selasimme esimerkiksi siskoni kanssa yhden rekillisen college-paitoja yrittäessämme etsiä rumaa, ironista joulupusakkaa. (Täydellinen yksilö ei vielä tällä kertaa löytynyt.)


+ 1 Hôtel de Villen luistinrata, eli mitä jäi tekemättä

Pariisiin pian matkustavien kannattaa Rue de la Verrerielle mennessään piipahtaa kaupungintalon edessä olevalla suurella luistinradalla. Pariisissa on muitakin, esimerkiksi Eiffelin vieressä, mutta mielestäni tämä vaikutti siisteimmältä. Huom, rata avataan vasta 21.12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti