lauantai 21. joulukuuta 2013

Viimeinen ilta

Aika haikeaa! Viimeinen ilta Pariisin-kodissa on käsillä. Kun tulen tammikuussa pariksi viikoksi tekemään kokeita, asun air bnb:stä bongatussa toisessa kämpässä.

Olen pakkaillut matkalaukkua valmiiksi ja ihmetellyt, mitä ihmettä olen oikein ehtinyt ostaa neljässä kuukaudessa, kun se on niin täynnä. Kyllä, se oli täynnä jo tullessani - mutta olen jakanut tavaroitani kuljetettavaksi Suomeen kaikille täällä marras- joulukuussa olleille vierailleni. JA jätin noin 10 kiloa tavaraa kaverille, jonka kämppä pysyy joulun yli. Tässä tilanteessa vähän lohduttaa, että laukussa ovat myös kaikki hankkimani joululahjat, mitkä tietysti ovat ihan hirveän isoja ja vievät oikeastaan paljon enemmän tilaa kuin itselleni ostamat asiat.

Tämän voivottelun ohella voisin kertoa eilisestä Bal de Droit'sta, paikallisten oikkareiden megabileistä.


Juhla oli jaettu kahteen osaan, alkucocktaileihin ja bileisiin. Me yli-innokkaat erasmukset olimme tietysti ostaneet lipun molempiin. Juhlapaikka oli iso tila hiukan Pariisin ulkopuolella, ja sinne oli järjestetty bussikuljetus lähimmältä metroasemalta. Ruokatarjoilut olivat mahtavat: Alkuun suolaisia cocktail-paloja, joista en saanut kuvia, koska en ehtinyt niiden syömiseltä hapuilla kameraani, ja jälkiruoaksi macaron-leivoksia, pieniä juustokakkuja ja Häagen-Dazs -jätskiä.


Maistui.

Myöhemmin juhlapaikka alkoi täyttyä ja bileet pärähtivät käyntiin. Seurasin innoissani, millaisia mekkoja ranskalaiset olivat päällensä pukeneet. Illan dress code oli "hienoin mekko mitä kaapista löytyy", ja muutama olikin valinnut pitkän. Parilla tytöllä oli huiman avonainen selkä. Suurimalla osalla oli kuitenkin musta, puolireiteen ulottuva hihallinen pikkumusta. Yksi espanjalainen erasmus oli myös bongannut "aivan sairaan kauniin tytön", jolla oli ajelemattomat kainalot. Tästä riitti syväluotaavaa sosiologista keskustelua puoleksi illaksi.

Edelleen yli-innokkaina jaksoimme juhlissa aika myöhään - onneksi myös poispäin oli bussikuljetus Gare de Lyonille, mistä hyppäsin yöbussiin ja matkasin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti