torstai 12. joulukuuta 2013

Lentokoneen vanavedessä

Ja taas on yksi vierailija saatettu koneeseen - sisko kävi täällä. Tuntuu, että tämä vaihdon loppuaika on aikamoista hulabaloota, kun on vierailijaa toisensa perään, ties mitä välikokeita ja pikkujoulu-viinilasillisia vaihtarikavereiden kanssa.


Sisko tuli lauantaina, mitä ennen olin kansainvälisen yksityisoikeuden pienryhmäkurssin kokeessa. Koe oli täysin käsittämätön, mut ei kai se haittaa että tunneilla käsiteltyjä asioita ei tarvitse kuin puolissa tehtävistä. Tehtävässä oli saksalainen nainen, joka oli mennyt naimisiin marokkolaisen miehen kanssa. Perhe oli muuttanut Ranskaan ja saanut kaksi lasta. Tämän jälkeen mies oli ottanut toisen vaimon (ranskalais-marokkolaisen) ja vaatinut, että perhe muuttaa Marokkoon. Ensimmäinen kysymys oli, voiko vaimo kieltäytyä muuttamasta. Kun olin päässyt yli kysymyksestä (ja lukenut sen noin kymmeneen kertaan kun olin varma, että olin ymmärtänyt sen väärin), pohdin noin kymmenen minuuttia, millä perusteella vaimo ei voisi kieltäytyä.  Toki Euroopan ihmisoikeussopimus -kortti on aina käytettävissä, mutta se tuskin olisi tässä kelvannut vastaukseksi.

Alakohdissa kävi sitten ilmi, että miehellä oli ollut kolmas vaimo jo ennen tätä saksalaista, ja että mies oli eronnut hänestä vasta kun saksalainen vaimo oli saanut tietää ensimmäisestä avioliitosta. Kieltämättä oikeustapaustehtävien lukeminen on välillä aika hauskaa tilanteiden absurdiuden takia.

Tuhersin välikokeeseen mitä osasin, enkä jaksanut ahdistua tehtävien käsittämättömyydestä sen enempää, kun olin vain innoissani siskon tulosta.


2 kommenttia:

 1. Moikka! Oon koko illan lueskellut sun blogia: tosi mielenkiintoista lukea sun kokemuksista, oon nimittäin itsekin lähdössä pariisiin vaihtoon! Miten hankit ton sun asunnon ja kuinka paljon on vuokra suunnilleen? Oon saanut sellasen käsityksen, että siellä on kallista asua....Sain kyllä paljon inspistä sun kirjotuksistas ja kuvista (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vähäks hauskaa et oot kokenu mun blogin hyödylliseks! joo, tääl on kallista asua, mut oikeastaan samoil hinnal saa kuin Helsingistä - mä maksan 800 e/kk tästä pienestä luukusta, mut kyl näitä löytyy vähemmälläkin - hankin nimittäin vuokraustoimiston kautta, ja ne on kalliita (tosin, täytyy sanoo et oon tosi tyytyväinen, kaikki käytännön asiat hoitu tosi smoothisti).

   mun asunto on täältä: http://www.lodgis.com/, mut kannattaa kattoo myös http://www.colocation.fr ja http://www.lacartedescolocs.fr/ , joihin voi ilmottaa yksittäisiä huoneita :> varsinaisia opiskelija-asuntoi välittää ainakin Crous, mut sitä kautta voi olla vaikee saada, en tiedä ketään joka asuis niiden kämpässä: http://www.crous-paris.fr/article.asp?idcat=AAD ; potentiaalisempi hakukohde vois olla Cité Universitaire, jossa on paljon kansainvälisiä opiskelijoita: http://www.ciup.fr/ (ei haittaa, vaik siel ei oo "Suomi-taloa", koska siel on myös yleistaloja, joihin kaikki voi hakee.

   Poista