maanantai 13. tammikuuta 2014

Sunnuntaibrunssi

Koekertauksesta masentuneina kävimme eilen kavereiden kanssa brunssilla. Löysimme paikan tältä sivulta, jotka on saatavilla englanniksi. Paikkojen arviot löytyvät tosin vain ranskaksi, onneksi annetut tähdet ovat universaali kieli.

Valitsimme sivustolta Tropic Cafén ihan Pariisin keskustasta (66, Rue des Lombards), Chatêlelta. Paikka on pieni mutta viihtyisä, ja brunssin valikoima oli ihan riittävän laaja. Brunssikulttuuri taitaa olla täällä Ranskassa erilainen kuin Suomessa, ruokalajit olivat vähän lähempänä lounasta kuin aamiaista. Mysli oli saneerattu, kun taas kanankoipia löytyi.


 
Söin couscous-salaattia, munakokkelia, juustoja viikunahillon kanssa, jogurttia ja itsetehtyä hedelmäsalaattia, tomaatteja yrttikastikkeella sekä lettuja nutellalla. Ainakin. Tavoite tosin olikin syödä koko päivän tarpeiksi.

Ainoa miinus oli, että Pariisissa brunssit ja muut aamupalasetit ovat aika kalliita. Tämäkin kustansi 23 euroa. Jos vertaa, että tosi hyvän lounaan (alkupala + pääruoka tai pääruoka + jälkiruoka) voi löytää 12 eurolla, täällä patonkipääkaupungissa kannattaa satsata mieluummin päivän muihin aterioihin kuin aamupalaan. Uunituoreen croissantin saa boulangeriesta noin eurolla, eikä se petä koskaan.

1 kommentti:

  1. hei ihana! mä oon tulossa nyt viikonloppuna pariisiin ja tää ois kyllä niin kiva sunnuntaipäivän aloitus! suomessa tulee harrastettua näitä paljon ja mietinkin, että onko ranskassa samanlaista brunssikulttuuria. kiitos vinkistä!

    ja tosiaan nostin sun blogin tonne suosittelen osastolla kun löysin täältä paljon hyviä juttuja kun etin vinkkejä ranskasta ja täällä elämisestä / matkustamisesta. kiitos hyvältä blogista siis:)

    VastaaPoista