torstai 3. lokakuuta 2013

Aussibaari

Pariisissa Erasmus-meiningeissä on vähän erilainen meno kuin muualla - muutenkin kuin awesome-asteikolla.

Ensinnäkin, meidän yliopistossamme on varmaan sata vaihtaria. Sen sijaan, että olisimme yhtä suurta perhettä, olemme jakautuneet moniin pieniin porukoihin, jotka hengailevat keskenään vapaa-ajalla. Tämä ei toisaalta haittaa, ja meidän porukassamme on onneksi tyyppejä eri puolilta Eurooppaa. Hauska yksityiskohta: täällä yli puolet vaihtareista on espanjalaisia, italialaisia tai saksalaisia. Skandinaaveja puolestaan on yhteensä vähemmän kuin meitä suomalaisia, ja meitä on vain viisi.

Toiseksi, kansainvälisiä ja Erasmus-bileitä järjestävät erilaiset yhdistykset ja organisaatiot, toisinaan myös meidän tutorimme. Tämä toisaalta tarkoittaa, että "bileitä" (piknikeitä, klubi-iltoja) on joka ilta, ja toisaalta, että näissä juhlissa on aina eri tyypit. Tämän takia tykkään eniten tutoreiden järjestämistä bileistä. Siellä näkee kuitenkin samoja naamoja kuin luennoilla, ja heidät tietää näkevänsä vielä uudelleenkin.

Keskiviikkona tutorit olivat järjestäneet soiréen Denfert-Rochereau'n aussibaarissa, Cafe Oz'ssa. Ilta oli aika siisti, ehdin jutella aika monenkin uuden tyypin kanssa. On muuten hauskaa, miten porukalla jutellessa heitetään läppää eurooppalaisista stereotypioista: "Ai sä et oo tehnyt tänään mitään? No joo, perus Espanja", "Voisiks laskee et täs on tarpeeks rahaa kahveista? Oot kuitenkin saksalaisena paras rahan kanssa". (Meidän suomalaisten stereotypia on et ollaan tylsiä ja värittömiä, mut luulen sen johtuvan siitä, ettei meistä ole parempiakaan vitsejä. Öhö-öhö.)

(Huom ranneke, jolla sai kuvassa olevan drinkin niinkin halvalla kuin 6 eurolla. Jep jep, Keski-Euroopan hinnoittelu ei koske Pariisia.)

4 kommenttia:

  1. MIKÄ TOI TAKKI ON? näyttääks ees vähän kivalt! muy bien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, sen oossomnes ei ees näy täs kuvas! menin H&M:n ostamaan Rihanna-tyylist farkkutakkii, ja löysin maailman parhaan näkösen trenssin.

      Poista