tiistai 22. lokakuuta 2013

Kun maailma on sun osteri, osa 2
Lupasin kirjoittaa jatko-osan postaukseen siitä, mitä täällä kannattaa tehdä. Vihjasin jopa esitteleväni potentiaalisia ostospaikkoja. Aïe aïe! Täytyy sanoa, että tällä rahankäytöllä eurooppalaisen talouden pitäisi alkaa kohentua.

Kylä sijaitsee reilun puolen tunnin metromatkan päässä Pariisista. Kylässä riittää niin putiikkia kuin asiakkaitakin. Kaupat edustavat kalliimpaa hintaluokkaa, esimerkiksi Ralph Laurenia, Michael Korsia, Jimmy Choota, Longchampia ja Tommy Hilfigeriä. Alennukset normaalihinnasta ovat vaihtelevia, osittain tosi hyviä - itse investoin viime viikonloppuna Calvin Kleinin rintsikoihin, jotka maksoivat 20e. Mestoille pääsee RER-juna A:lla, pysäkin nimi on Val d'Europe.

2. Citypharma Rue du Four  (osoite: 26, Rue du Four)
(Ranskalaiset) ihonhoitotuotteet ovat täällä houkuttelevimmissa hinnoissa kuin Suomessa, ja kaikista parhaat diilit saa Citypharmasta. Myös putiikin vitamiinivalmisteet ja luonnontuotteet ovat huokeita. Valitettavasti suurin osa Pariisiin suuntaavista turisteista tietää tämän. Kauppa on aina täynnä, jopa ihan tavallisina arkiaamuina. Jos psyyke kestää hullujen päivien tasoisen kuhinan, kandee käydä tsekkaamassa.

3. "Alue Oopperan takana"
Boulevard Haussman on vähän kuin Pariisin Aleksanterinkatu. Siltä löytyvät suurimmat pariisilaiset tavaratalot, Galeries Lafayette ja Printemps, mutta myös kaikki suosituimmat perusvaateliikkeet kuten Zara ja Mango.

4. Le Forum des Halles (osoite: 101, Rue Berger)
Ihan keskellä Pariisia maan alla sijaitseva ostoskeskus, josta löytyvät jotakuinkin kaikki keskihintaiset vaate- ja kenkäkaupat. Valitettavasti ostoskeskus on suunniteltu vähän kuin Itäkeskus (ei ulkonäöllisesti vaan pohjaltaan), eli "ai nyt me ollaan taas tässä" -hetkiä saattaa tulla.

5. Kilovaatekaupat
Kilovaatekauppoja, eli kauppoja, joissa second hand -vaatteet on hinnoiteltu niiden painon perusteella, on oikeastaan ympärä Pariisia. Keskittymä näitä löytyy Rue de la Verrerieltä (ei kovin pitkä katu :)). Näillä holleilla on muitakin hauskoja, pieniä sekä isoja putiikkeja, eli kannattaa kierrellä.

Toisin sanoen, rahoistaan täällä kyllä pääsee eroon.

Aiheeseen liittyen nappasin kuvia Abbessesin metroasemalla sunnuntaina olleesta pienestä kirpparista, joka oli super symppis.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti