maanantai 18. marraskuuta 2013

"Bienvenue à Paris"

Kotona taas! Läimäisin juuri ulko-oven kiinni ja heitin laukun lattialle. Mukana ollut urheilukassi tursuaa liitoksistaan, sillä koin perjantaina aamuviideltä pakatessani, että on tarpeellista ottaa mukaan puolet omaisuudestani.

Viikonloppu oli varsin rentouttava, mikä teki gutaa viime viikon työrupeaman jäljiltä. Perjantaina tehtiin kaverini kanssa kävelylenkki Oxfordin keskustassa ja vähän sen ulkopuolella. Mulle Oxfordin kaupunki (kylä?) oli vähän samanlainen kokemus kuin Versailles. Kumpaankaan tullessani en tajunnut, että siellä asuu jonkin verran ihmisiä, eli kyseessä ei ole pelto ja rakennus (Oxfordin tapauksessa yliopisto, Versailles'n tapauksessa linna).
Pikkukaupunkina Oxford on oikein lutuinen, erityisesti illalla, kun jouluvalot toivat jouluista tunnelmaa. Kuten kuvista näkee, ihmisiä siellä kuitenkin riittää - päivisin harhailevia turisteja, iltaisin elämöiviä opiskelijoita.

Kuten ilmeisesti aika monet Oxfordin yliopiston opiskelijat, kaverini asui collegensa opiskelija-asunnossa ihan keskustassa. Mesta oli ihan älytön, niin aina auki oleva kirjasto kuin Harry Potter -maisematkin:
Lauantai-päivänä kaverini piti mennä pelastamaan fudisjoukkueensa ahdingosta, joten kiertelin itsekseni kaupungilla ja olin tosi kulturelli, pistäydyin nimittäin The Ashmolean -museossa. (Sisäänpääsy ilmainen, hähää!) Museon genre on historia ja taide, ja sen kokoelma on monipuolinen. Kiertelin museossa ja otin tosi hipstereitä kuvia yli tunnin:
Lauantai-iltana menimme kaverini kanssa aikaisemmin mainitsemiini teemabileisiin, joiden teemana olivat sadut. Kaverini pukeutui Nalle Puhiksi, itse olin olevinani siivet pudottanut Helinä-keiju. Puvun onnistumisesta kertoo, että vain kaksi tyyppiä edes tunnistivat minun olevan puvussa ja kysyivät, mikä olen. Onneksi puvut ovat teemabileissäkin vain toissijaisia, ja hauskaa riitti kaverini huoneessa pidetyille jatkoille saakka.

Sunnuntaina lähinnä lepuutimme väsyneitä raajojamme, tai no, minä lepuutin ja kaverini teki kouluhommiaan. Oxfordissa lukukaudet ovat lyhyitä, alle 10 viikkoa, joten työtahti on intensiivinen. Kun tänään lähdin aamulla bussilla kohti Lontoota, kaverini säntäsi kvanttifysiikan filosofian luennolle. Kieltämättä komission laskelmat sakoista, jotka langetaan kilpailuoikeudellisista rikkomuksista, tuntuvat vähän pinnallisilta ja yksinkertaisilta kvanttifysiikkaan verraten. Saati sen filosofiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti