maanantai 25. marraskuuta 2013

Lämmintä olutta ja joulupukki kuplassa

Ennen isovanhempieni lähtöä ehdimme käydä vielä Champs-Élyséesin joulumarkkinoilla. Fanitan tietysti kaikkea jouluista, mutta suosittelisin markkinoita myös joulunvihaaj... siis niille, jotka kannattavat ideaa joulun keskittämisestä joulupyhille.

Kuten kuvasta näkyy, Concorden aukiolle on roudattu maailmanpyörä jouluksi. Minulla on vakaa aikomus vetää ainakin yksi rundi sillä, mutta toistaiseksi olen ollut aika jäässä sen nähnessäni, eikä paikallaan istuminen ole houkutellut.

Joulumarkkinat alkavat siis kuvassa esiintyvältä Concorden aukiolta ja jatkuvat aina Franklin D. Rooseveltin metroasemalle saakka, eivät siis ihan Riemukaarelle asti. Noin joka toisessa kojussa on tarjolla lämmintä viiniä ja lettuja, mutta tarjolla on myös lämmintä olutta(!), huvipuistolaitteita, turistituotteita, koruja ja joulukoristeita. Paikalla on myös itse Joulupukki, joka istuu reessään muovisessa kuplassa. Pukin kanssa voi ottaa kuvan, mikä on tietysti maksullista.

Pidän joulumarkkinoiden vilkkaasta tunnelmasta. Täällä vilkkaus on tietysti aika paljon hurjempaa kuin Helsingin vastaavilla markkinoilla, sillä turisteja riittää. Väkeä oli tungokseksi asti. Ranskalaisten markkinoiden kunniaksi täytyy myös todeta, että pidän itse lämpimästä viinistä enemmän kuin alkoholillisesta glögistä, sillä ensiksimainittu ei ole ylimakeaa. Mehuglögi on tietysti asia erikseen. Olen itseasiassa vertaillut reseptejä ja aion ihan tässä lähipäivinä (lue: ehkä ennen kuin palaan Suomeen ennen joulua) keitellä itselleni vaaleaa glögiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti