sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Hoodzit

Aikaisemmassa postauksessa esittelin jo asuntoani sisältä. Syytä on ehkä kertoa myös alueesta, jolla pikkuinen luukkuni sijaitsee.

Kaupunginosan nimi on Montmartre, ja sillä on vähän samanlainen maine kuin Kalliolla. Kukkulan "pohjalla"on, krhm, kuuluisa Pigallen metroasema, seksikauppoja ja Moulin Rouge - siis oikeasti, mä asun noin 150 metrin päässä Moulin Rougesta. Korkeammalla kukkulalla on taas "taiteilija-aluetta", paljon pieniä kahviloita, baareja ja brasserieita. Asun onneksi vähän täällä korkeammalla, joten iltaisin ei ole yhtään pelottanut kävellä kotiin, kun baareissa istuu ulkona ihmisiä ja on vilinää sekä vilskettä.

Kukkulan laella on Sacré-Coeur, valkoinen kirkko, joka on suosittu turistikohde. Kuulen siis kotoisaa amerikanenglantia kävellessäni kotiin Abbessesin asemalta.

Alla kuvia Blanchen metroaseman vierestä, joka on siis melkein yhtä lähellä asuntoani kuin Abbesses:


Asun taloni kuudennessa kerroksessa, eikä täällä ole hissiä. Ekana päivänä hikikarpalot kyllä virtasivat, kun kannoin lähemmäs 30 kiloa tavaroita tänne ylös kierreportaita. Allaoleva kuva rapusta ei lainkaan tee oikeutta rappukäytävälle. Puiset kierreportaat ovat kauhean söpöt, eivätkä lainkaan nuhjuiset. Hauskaa on myös, että talossa on concierge - eräänlainen talonmies. Talonmies esimerkiksi jakaa postin kunkin ovien alta, eikä täällä ole lainkaan postilaatikoita. Conciergella on oma huone pohjakerroksessa, jossa hän hengailee päivisin jos ei ole asioita hoidettavana. Vanhan koulukunnan talo siis!

1 kommentti:

  1. aw sööttii. Jos tää oikis ei täst onnistu ni rupeen tommoseks ukkeliks jonnekki ranskaan :)

    VastaaPoista