sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Perusinfrastruktuurin rakentaminen

Jauzaa! Tänään on kulunut jo melkein viikko edellisestä postauksesta. Kauheaa, että alle kuukauden päästä blogin aloittamisesta joudun jo pyytelemään anteeksi verkkaista päivitystahtia. Lupaan parantaa tapani.

Kuluneella viikolla olen käynyt luennoilla ja järjestellyt asioita (käynyt esimerkiksi kolme kertaa pankissa). Pankkikortin sain perjantaina, useiden kuumottelukäyntien jälkeen. Suomessa kuvittelin, etten oikeastaan edes tarvitsisi mitään ranskalaista pankkitiliä. Tämä käsitys osoittautui nopeasti vääräksi, täällä ei SEPA-alueista ole kuultukaan. Moniin arkipäivän juttuihin, esim. kuntosaliin, tarvitsee ranskalaisen pankkitilin, ellei halua maksaa itseään kipeäksi. Jostain syystä kaiken maksaminen etukäteen könttänä on järjestään kalliimpaa kuin kuukausitilaus, jonka lopettaa lyhyeen.

Olen kuitenkin nyt BNP Paribaksen onnellinen (krhm) uusi asiakas, joten kaikki lopulta järjestyi.

Kuten sanottu, olen käynyt tällä viikolla aika paljon myös luennoilla. Ainut kurssi, jolle en ole tällä viikolla osallistunut, on business law. Kurssin väliin jääminen ei myöskään johdu minusta, vaan yliopistosta - kurssin proffa on nimittäin jäänyt eläkkeelle, eikä ketään ole palkattu tilalle. Sain tietää tämän kurssin ensimmäisellä luennolla, meitä informoitiin tilanteesta 15 minuuttia tunnin alkamisen jälkeen. Hih hih. Kaikki kuitenkin järjestyy, tiedekunta pyrkii hoitamaan ensi viikoksi jonkun pitämään kurssin. Odotan innolla.

(Huomaatteko, kuinka olen palannut hakuna matata -moodiin?)

En ole tainnut aiemmin mainita, miten siistillä paikalla meidän yliopiston rakennukset sijaitsevat.  Meillä on tunteja yleisimmin latinalaiskortteileissa, Sorbonnessa tai Panthéonilla (en tarkoita tässä yhteydessä Panthéonilla tätä kirkkoa, vaan sitä vastapäätä olevaa yliopistorakennusta, jota sijaintinsa vuoksi kutsutaan Panthéoniksi).

Panthéon on erikoinen rakennus. Sen julkisivu näyttää tältä:Mutta takaovi näyttää tältä:


Ja lisäksi sisäpuolella lattialla saattaa olla muovimattoja tai muuta ulkokuoreen sopimatonta.

Sorbonne on sen sijaan tosi magee ulkoa kaikin puolin, ajattelin tehdä siitä ihan oman postauksensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti