maanantai 23. syyskuuta 2013

Viikonloppu

Tuntuu hullulta, miten paljon vapaa-aikaa täällä on. Enkä nyt tarkoita vapaa-ajalla muuta aikaa kuin koulua ja töitä, vaan ohjelmoimatonta aikaa. Kotona oon tottunut juoksemaan ties missä partioon liittyvissä kokouksissa ja retkillä 12 tuntia päivässä - myös viikonloppuisin. Tuntuu hullulta, että viikonlopuksi voi suunnitella ihan mitä vain, mihin aikaan vain.

Perjantaina kävin ensimmäistä kertaa moneen viikkoon Pariisin ulkopuolella. Hiukan kaupungin ulkopuolella on nimittäin kaupunginosa La Défense, joka on ilmeisesti Euroopan isoin ja vanhin ja suurin ja kaunein liikekaupunginosa. Se eroaa muun Pariisin habituksesta suuresti, ja muistuttaa ei-eurooppalaisia suurkaupunkeja pilvenpiirtäjineen.

Perjantaina Défensella järjestettiin valomusiikkispektaakkeli, jonka simuloi alkuräjähdystä ja universumin syntyä (jep, ranskalaisittain aika vaatimatonta). Mestassa on Riemukaaren tapainen kaari, johon valot heijastettiin. Show'n kuului myös ilotulitusta ja musiikkia. Löysin youtubesta aika hyvän videon.
Lauantai-aamuna heräsin siihen, kun concierge ("talonmies") koputti oveen antaakseen mulle paksun kirjeen. Kirjeessä oli äidin lähettämiä kaneliässiä! (<3) mums mums, terveellinen aamupala.

Saatuani itseni ylös futonilta kävimme ensimmäistä kertaa museossa. Täällä osa museoista on ilmaisia alle 26-vuotiaille eurooppalaisille, mikä tuntuu uskomattomalta. Valitsimme Musée d'Orsay:n, jonka valikoima on aika vaikuttava. Esimerkiksi Monet'n lummetaulut ovat Orsay'ssa, samoin monet Van Gogh'n tunnetuimmista teoksista. Jotenkin en vaan tajua, että tuollaiseen paikkaan pääsee ilmaiseksi.

Hauska yksityiskohta museosta - siinä missä Pietarissa museoiden jokaisessa huoneessa on vahti-babushka, joka silmä kovana tarkkailee jokaista liikettä ja toruu kun ottaa kuvia salamalla, Pariisin museot ovat täynnä kaljuja, treenattuja miesvartijoita mustissa puvuissaan. (Olisin halunnut ottaa kuvan, mutten todellakaan uskaltanut.)3 kommenttia:

  1. siistiii. Oon aina halunnu nähdä moneet. Luulin kyllä että ne on Louvressa. Parempi ettei toisaalta, koska sinne on aina niin sairaat jonot :D

    VastaaPoista
  2. Joo, tuonne ei joutunut jonottamaan kuin 10 minuuttia lauantai-päivänä :> eli just jepa!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista