maanantai 16. syyskuuta 2013

Maanantai-ilta

Uu jee, eka luento takana! Nykyisen lukujärjestykseni maanantai on varsin oivallinen - ainoastaan yksi luento, ja sekin klo 18.30 - 20.00. En tiedä, pystyykö joku keskittymään useaan lauseeseen peräkkäin tuohon aikaan illalla. (Etenkään, jos nämä lauseet esitetään muulla kielellä kuin suomeksi).

Menimme luennolle vähän etuajassa, kun ajattelimme, että sali saattaa olla hankala löytää, ja halusimme varmistaa istumapaikat. Ihan hyvä, nyt onnistuimme nappaamaan paikat portailta - salissa oli nimittäin noin 100 ihmistä, joille ei riittänyt varsinaista istumapaikkaa. Tämä olisi naurattanut, ellei muistiinpanojen kirjoittaminen kone sylissä olisi niin hankalaa. Otin puhelimellani kuvan, vaikka tilanne ei siitä täysin välitykään:(Huom. myös läppäreiden suuri määrä - neljällä viidestä oli kannettava messissä.)

Noin muuten luento ei ollut ihan niin masentava kuin ajattelin - luulen, että ymmärsin sen keskeiset kohdat. Vielä kun noudan kirjastosta osan oheislukemistosta, tässä tuskin on mitään ongelmaa. (En ikinä lukisi mitään ei-pakollista Suomessa, kun pakollistakin on riittämiin, mutta täällä se varmaan auttaa tosi paljon ymmärtämään hankalia kohtia ja kartuttamaan sanastoa. Esimerkiksi tänään ihmettelin, mikä ihmeen marchés armandieux, kun oikeasti termi oli marchés harmonieux.)

1 kommentti: